Werkwijze

“In het werkelijk ontmoeten van de ander, de unieke mens
die het moeilijk heeft, komt de menselijkheid bij ons binnen.
Door de blik van de ander ontsnap ik aan de gevangenis van de zelvigheid, de ikkerigheid en de nikserigheid. De mens is veroordeeld tot het zoeken naar betekenis.”

Deze uitspraak van Dirk De Wachter, een vooraanstaande Belgische psychiater, is voor mij een belangrijke inspiratiebron in het werken met mensen.

Graag wil ik je echt ontmoeten en samen met jou een spade dieper gaan. Samen gaan ontdekken wie je echt bent als uniek mens. Samen verder kijken naar het mooi geschapen mens achter de problemen die er kunnen zijn in je leven. Dit houdt in dat ik samen met jou de reis naar binnen ga maken. Door mij te verdiepen in jouw hulpvragen kom ik bij al je menselijkheid met al de moeiten van je leven. Ik trek met je op om de overkant van de rivier te bereiken. Ik verblijf bij jou zoals de wolf bij het lam. Eenmaal aan de overkant mogen we ontdekken waaruit je verlost mag zijn en wat er nog te overwinnen is. Ontdekken wat voor jou de betekenis van jouw leven mag zijn.

Om tot een goede samenwerking te kunnen komen, beginnen we met een intakegesprek. In dit gesprek ontdekken we wat jouw hulpvraag is. Aan de hand van jouw vraag (of vragen) stel ik een begeleidingsplan op. In dit plan stellen we doelen om aan te werken. In een volgende sessie evalueren we dit plan en stellen we de doelen zo nodig bij. Als jij jouw plan hebt goedgekeurd en ondertekend, gaan we aan de slag. Na vijf sessies evalueren we opnieuw om te kijken of we goed op weg zijn jouw doelen te bereiken.